Suklaisen makeat teemabileet: Näin onnistut niiden järjestämisessä

Joulu on pian taas täällä ja suklaa on varsin olennainen osa joulua. Miksipä et ilahduttaisi ystäviäsi ja läheisiäsi järjestämällä suklaiset teemabileet?

Millaisia tuotteita sinun sitten pitäisi tarjota teemabileissäsi? Suklaabileitä on hauska järjestää ja ne poikkeavat tavallisista illanistujaisista. Ne tuovat myös makean makuista vaihtelua arkeen ja talvikaamoksen aiheuttamaan pimeyteen. Mikäpä sen mukavampaa, kuin istua ystävien ja läheisten kanssa lämpöisessä olohuoneessa ja maistella suklaita.

Millaisia tuotteita sinun sitten pitäisi tarjota teemabileissäsi? Yksi suklaabileisen parhaista osista on suklaiden valitseminen. Minkä valmistajien suklaita haluat? Millaisia käärepapereita suklaissa on? Millaisia suklaat ovat ja missä  järjestyksessä suklaita nautitaan? Ovatko suklaat kenties konvehteja, patukoita, tai levyjä?

Sinun olisi myös mietittävä, mistä vieraasi pitävät ja millaisista suklaista he pitävät ja huomioitava esimerkiksi mahdollisia allergioita. Ovatko suklaabileidesi vieraat kenties tumman suklaan ystäviä tai maitosuklaan ystäviä? Tykkäävätkö he vaikkapa kuumista suklaisista juomista, vai pitävätkö he enemmän suklaalevyistä? Voit myös olla luova ja valmistaa suklaisia tarjottavia itse. Jos et halua tarjota vieraillesi pelkkiä ostettuja valmissuklaita, yksi varsin hyvä tarjottava on mansikat ja sulatettu suklaa. Myös itse leivottu suklaakakku tai mokkapalat tuovat oman makean lisäyksensä suklaabileisiin.

Varmistaa, että vierailijasi maistavat ainakin yhtä mahtavan makuista suklaata

Jokaisen vieraan olisi maistettava ainakin yhtä taivaalliselta maistuvaa suklaata ja Joidenkin korvaan tämä saattaa tosin kuulostaa varsin oudolta – kuka muka tulisi suklaabileisiin, jos ei nauttisi suklaasta? Suklaita on kuitenkin niin montaa eri lajia ja voi hyvinkin olla, että yksi suklaa maistuu paremmin kuin toinen. Suklaa, joka toisen suussa maistuu liian pähkinäiseltä tai kitkerältä, voi toisen mielestä maistua täydelliseltä.

Netti on nykyään erikoiskauppoja pullollaan, mikä on varsin mainiota, sillä suklaaseen erikoistuneita erikoispuoteja ei joka kaupungissa ole. Erilaisten suklaiden määrä on tärkeä tekijä suklaabileitä järjestäessä. Onko kymmenen eri suklaatyyppiä liikaa? Mieti tässäkin kohtaa niin omia kuin vieraidesikin preferenssejä.

Suklaan alkuperämaa

Mieti myös, mistä suklaa on peräisin. Ranskalainen suklaa maistuu varsin erilaiselta kuin vaikkapa perulainen, kenialainen, sveitsiläinen, tai vaikkapa yhdysvaltalainen suklaa. Ranskalainen suklaa on usein varsin täyteläistä, kun taas suomalainen suklaa maistuu pehmeältä ja neutraalimmalta. Suomalaisessa suklaassa eri vivahteita ja kerroksia on vähemmän. Esimerkiksi Anton Berg tarjoaa varsin laajan valikoiman erilaisia suklaita. Voit ostaa Anthon Bergin suklaata Discando.com-osoitteesta.  

Pyri tarjoamaan bileissäsi mahdollisimman montaa eri tyyppistä suklaata. Tarjoa kaakaota, tummaa suklaata, maitosuklaata, konvehtejä, suklaapatukoita, ja käärepapereissa olevaa suklaata. Miksipä et etenisi valkosuklaasta maitosuklaaseen, ja siitä taas tummaan suklaaseen? Voitte siemailla viiniä tai vaikkapa korkealaatuista kahvia maisteluidenne lomassa ja tehdä maisteluhetkestä entistä nautinnollisemman.

Hauskoja ja nautinnollisia hetkiä ystävien, hyvien juomien, ja suklaan parissa!