Kategoriat
Uncategorized

Bitcoin kiinnostaa suomalaisiakin

Kryptovaluutat ovat nousseet viime vuosikymmenen aikana vahvemmin pintaan. Näistä ensimmäisenä laajan yleisön tietoisuuden saavuttanut, vuonna 2009 luotu Bitcoin on edelleen suosituin ja laajimmin maksutapanakin hyväksytty digitaalinen valuutta. Me tavalliset suomalaiset olemme usein hieman hitaita innostumaan teknologian uusimmista villityksistä, mutta Bitcoin on alkanut hiljalleen näkyä meilläkin. Se kiinnostaa ja toisaalta myös huolestuttaa monia. Tässä artikkelissa teemme pienen katsauksen siihen, millä lailla Bitcoin on meidän suomalaiseen yhteiskuntaamme jo löytänyt tiensä.

Kryptopörssejä ja Bittimaatteja

Suomalaisia kryptopörssejä on markkinoilla kaksi: Coinmotion ja Northcrypto. Nämä alustat on siis tarkoitettu kryptovaluutan kauppapaikoiksi, joissa käyttäjät voivat ostaa, myydä ja vaihtaa kryptovaluuttoja, kuten vaikkapa Bitcoinia. Molemmissa pörsseissä kaupankäynti onnistuu kätevästi myös euroa käyttäen ja toki eri kryptoja pääsee treidaamaan myös toistensa kanssa. Coinmotion tarjoaa käyttäjilleen lisäksi kryptolompakon varojen säilyttämistä varten. Bitcoinille sopivista lompakoista voit lukea lisää osoitteesta bitcoinlompakko.com

Suomen suurimmista kaupungeista ympäri maata löytyy myös Bittimaatteja eli kryptovaluutan ostamiseen tarkoitettuja automaatteja. Bittimaateilla käyttäjät voivat ostaa tai myydä Bitcoineja ja muuta digitaalista valuuttaa käteisellä turvallisesti ja helposti.

Bitcoinin tavallisten suomalaisten keskuudessa kasvavasta suosiosta kertoo osaltaan se, että sitä vastaanottavia yrityksiä on jo monia kymmeniä. Aloja on monia ja Bitcoinilla voi ostaa auton, valaisimen tai vaikka musiikki-instrumentin! Tämä osoittaa, että vaikka suomalaiset saattavat olla hitaita omaksumaan uutta teknologiaa, he eivät halua jäädä siitä kuitenkaan paitsi.

Kryptoalalla on myös hyvin vahvasti suomalaisena toimijana Aave, joka on Ethereumin lohkoketjun päälle rakennettu vertaislainapalvelu. Tämä DeFi-palvelu tukee useiden eri kryptovaluuttojen käyttöä alustallaan.

Bitcoin on suomalaisille yhtä aikaa kiehtova ja pelottava

On selvää, että Bitcoin ja muut kryptovaluutat ovat todella tulleet myös meille Pohjolaan. Niistä tuskin tulee kansamme keskuudessa kovin suurta villitystä – olemme terveen skeptisiä tällaisiin epävakaisiin omaisuuseriin sijoittamisesta. Jotkut meistä näkevät niissä kuitenkin paljon potentiaalia ja käyttötarkoituksia. Bitcoinin avulla on mahdollista saada sijoitukselleen tuottoa ja sitä voi käyttää anonyymiin ostosten tekoon. Sitä voi hyödyntää myös useilla nettikasinoilla. Odotamme mielenkiinnolla, mihin suuntaan kryptovaluuttojen kehitys lähtee kulkemaan.